Menu

. VIU LA NATURA MITJANÇANT DE LES AROMES NATURALS

Sessions: 1
Lloc: Al centre
Máxim per aula: Grup Aula

Destinataris
Primària 2
Primària 3
Primària 4
Primària 5
Primària 6
ESO 1
ESO 2
Cicle formatiu 1
Aula UEECO
Responsable/s
Carolina Carreras  

 
Descripció
S'expliquen les propietats i els usos d'algunes plantes, de flors, de fruits i d'escorces. Es fa un taller olfactiu per tal de conèixer i identificar aromes amb les seves plantes fresques.
Després de l'explicació, es passen unes cartolines als grups de primària on podran escriure el que recordin sobre el que s'ha explicat i pintar-ho. Per als grups d'ESO, en lloc de cartolines, prepararem perfums amb olis essencials d'aromateràpia rebaixats amb base de perfum natural dins un "roll-on" per poder-se endur a casa.
Objectius
Conèixer les propietats de les plantes, flors, escorces, dels fruits. Diferència d'una aroma natural amb una de sintètica. Aprendre a reconèixer aromes naturals amb les seves plantes i l'ús que se'n feia des de l'antiguitat. Beneficis que ens aporta per a la salut.

Continguts
Conceptes:
Conèixer les propietats de plantes, flors, fruits i d'escorces. Diferenciar una aroma natural d'una de sintètica. Recordar els beneficis que trobam a la natura. Localitzar en un mapa les zones d'origen de cada planta. Treballar la memòria a través de
l'olfacte.

Procediments:

Actituds:
Perfums sense distinció d'edat ni de gènere. Prendre consciència del que ens aporta la natura i dels beneficis per a la salut. Conèixer algunes plantes que es poden cutivar de proximitat. Reciclam cartolines o papers per utilitzar com a paper aromàtic.
Metodologia
Abans:
El professorat podrà explicar a l'alumnat que es farà un taller en el qual s'explicaran les propietats i els usos de les plantes, i coneixeran aromes d'origen natural per a fer perfums.
Durant:
S'expliquen les propietats de plantes, flors, fruits i d'escorces, tot acompanyat d'un Power Point. Es farà un taller olfactiu per a reconèixer la planta i
l'aroma. Es farà un preparat en maceració de perfum amb planta fresca. Es deixarà en un pot durant un mes i, passat aquest temps, el professorat el repartirà a l'alumnat. Es donaran cartolines a l'alumnat amb el dibuix d'una planta per a pintar i escriure el que recorden (activitat per als cursos de primària); i perfums (individuals) amb olis essencials per als alumnes d' ESO, per endur-se'ls a casa.

Després:
Es poden reforçar alguns conceptes que s'hagin explicat en el taller.
Recursos
MaterialEquipamentAporta responsableAporta centre
Perfums naturals (olis essencials) rebaixats en base de perfum 
Cartolines 
Plantes, flors 
USB per a Power Point 
 Ordinador
Observacions