.
Introducció a la Robòtica educativa
Sessions:
1
Lloc:
Al centre
Máxim per aula: Grup Aula
Destinataris
Primària 1 |
Primària 2 |
Primària 3 |
Primària 4 |
Primària 5 |
Primària 6 |
Responsable/s
Descripció
Els minicientífics Mika i Akim necessiten l'ajuda de tota la classe per a dissenyar i programar una xarxa de semàfors intel·ligents per a Menorca. A més, incorporaran un motor amb el que es podran moure sols (2n cicle) i un sensor de moviment per a canviar de color segons el tràfic (3r cicle).
Objectius
Mostrar les possibilitats de la Robòtica educativa com a eina d'aprenentatge transversal en les competències STEAM (acrònim anglès de Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Art i Matemàtiques) mitjançant un petit projecte pràctic dins de l'àmbit de les smarts cities.
Continguts
Conceptes:
Procediments:
-Mètode científic
-Construcció d'un robot (mecànica)
-Disseny del seu control (programació)
-Concepte d'smart cities
Actituds:
-Treball en equip
-Creativitat
-Relació saludable amb la tecnologia
Metodologia
Abans:
Les setmanes anteriors a la sessió es lliurarà a la tutora una fitxa per si vol anar introduint a l'aula una explicació/debat sobre les possibilitats de la Robòtica per a millorar les nostres vides.
I també per a poder fer una tormenta d'idees sobre com es podrien millorar els semàfors actuals.
Es tracta d'un material opcional, i NO ÉS NECESSARI realitzar aquesta tasca prèvia per a la bona marxa de la sessió de Robòtica.
Durant:
La sessió serà totalment pràctica, treballant en parelles i després compartint els resultats amb la resta de la classe sobre un mapa de Menorca de grans dimensions (on posarem a circular diferents robots).
Després:
Assessorament sobre com es pot emprar la Robòtica educativa en projectes d'aula.
Recursos
Observacions
|