Menu

:: L'EDUCACIÓ EN VALORS I PER A LES EMOCIONS, LA PROTAGONISTA D’OBRINT PORTES ! ::
Com ja deveu saber, després de 23 anys d'aquest programa, parlar d'Obrint Portes és fer-ho de Ciutat Educadora.

Concebem l'educació com una responsabilitat transversal que hem d'assumir entre les administracions, les famílies, les entitats i els professionals, i els centres educatius. Perquè som conscients que educar ha de ser un compromís de tots.

La finalitat d'aquest programa és educar fora del currículum oficial, fent que l'alumnat adquireixi altres tipus de competències i valors que els puguin afavorir i enriquir en l'àmbit personal.

Educar ja no és només adquirir coneixements acadèmics; és salut emocional, competències artístiques, valors socials, coneixement de l'entorn, de cura del medi ambient, és prevenció i tantes altres coses que els ajudaran a esdevenir persones adultes amb aptituds i actituds per a construir una societat millor. 

Des de l'Ajuntament, tenim la convicció que hem de caminar al vostre costat i oferir-vos recursos per a fer-ho possible. Vam encetar el curs passat amb un escenari que poc ens haguéssim pogut imaginar, però vam apostar fort per aquest programa tot i les objeccions que ens presentaven la pandèmia i els plans de contingència. Som coneixedors que el curs passat va ser complicat i incert, però també ho som que, gràcies a la implicació i a la responsabilitat de tota la comunitat educativa, vau demostrar que els centres educatius eren entorns segurs.

Per tant, ara que hem après a conviure amb el virus, estam convençuts que aquest curs serà millor que l'anterior.
Anem idò caminant cap a una educació transformadora, i esperam que els tallers d'Obrint Portes siguin del vostre interés per poder comptar, així, un any més, amb la vostra participació.

Sols em queda desitjar-vos un bon inici de curs escolar! Estam a la vostra disposició.

Gràcia Mercadal Marquès
Regidora d'Educació de l'Ajuntament de Ciutadella